Microsoft 365 Bakali koln jdelna koln zpravodaj Instagram Facebookr

Ellen Němečková: Cesta k mezinárodnímu úspěchu v korektuře textu

Publikováno: 16. září, 2024

Ve dnech 13. až 18. 7. 2024 se konalo 54. mistrovství světa Intersteno ve zpracování textů v Katowicích v Polsku. Mistrovství světa se zúčastnili reprezentanti z 29 zemí. Soutěžilo se ve 3 věkových kategoriích – žáci, junioři a praktici – a soutěžící své síly poměřili v 7 disciplínách, mezi něž patřil třeba opis textu 30 minut, korektura textu nebo záznam mluveného slova. Mezi soutěžícími zazářila i naše žákyně Ellen Němečková, která ve své juniorské kategorii vybojovala skvělé druhé místo v disciplíně korektura textu.
Před mistrovstvím světa se Ellen účastnila 25.–26. března 2024 Mistrovství republiky žáků v Neveklově, kde skončila čtvrtá v disciplíně korektura textu. I když se nedostala na stupně vítězů, tento výsledek jí poskytl nominaci na uvedené mistrovství světa. Zkušenosti, které zde získala, se jí určitě hodily při její přípravě na mezinárodní soutěž. Těsně před MS absolvovala týdenní tréninkové soustředění.
Během Mistrovství světa v Katowicích se Ellen soustředila na korekturu textu, ale zúčastnila se také dalších disciplín: opis textu, protokolování a audiotranscription. V disciplíně korektura textu prokázala své mistrovství a dokázala se vyrovnat těm nejlepším na světové úrovni. V ostatních disciplínách se Ellen rovněž dobře umístila, čímž potvrdila svou všestrannost a obsadila v součtu všech disciplín 12. místo.
Ellenin úspěch tak může být motivací pro naše další žáky, kteří se mohou nominovat na příští MS, jež proběhne v roce 2026 v Lisabonu.
Gratulujeme Ellen a přejeme jí mnoho dalších úspěchů v osobním, studentském i soutěžním životě.
Děkujeme také zástupcům města Telč, Spolku přátel GOB a SOŠ Telč, kteří účast Ellen na mistrovství světa finančně podpořili.
Helena Volavková, Ladislav Novák

Gymnázium Otokara Březiny
a Střední odborná škola Telč
Hradecká 235, 588 56 Telč
+420 567 584 551

Naše stránky používají jen nezbytně nutná technická cookies.